نوشته آندرو مدال (فعال حوزه کارآفرینی)
مسیر ساختن یک کسبوکار موفق اغلب مسیر سادهای نیست، اما در آغاز به اندازه کافی ساده به نظر میآید:
یک محصول خارقالعاده میسازید، بازاریابی میکنید و مردم را میبینید که با کارتهای اعتباریشان آن را میخرند. بعد ازآن افرادی را استخدام میکنید تا کارهای سطح پایینتر را انجام دهند و مدیر عامل میشوید. درنهایت هم آن را به نمایندهای میسپرید درحالی که لب ساحل کنار دریا زندگی میکنید و نوشیدنی میخورید.
البته این نکته هم مطرح است که هر کس حداقل سه ماه برای ساختن یک کسبوکار تلاش کرده باشد، میداند که روال کار این نیست که استارتآپ به سادگی رونق بگیرد. واقعیت این است که تاسیس یک کسبوکار میتواند با بسیاری از پیچیدگیهای غیر منتظره همراه باشد؛ افراد استعفا میدهند، محصولات فروش نمیروند و از بین میروند و درنهایت شما از بین میروید!
برای خفیف کردن ضربه سنگین این سرعتگیرها، در اینجا چهار درس ارائه میشود، که موفقترین کارآفرینها هم از راه سخت آنها را آموختهاند ولی شاید با این نکات شما نیاز نداشته باشید تا به سختی بیاموزید.
یک – کمتر پیش میآید که اولین ایده بهترین ایدهتان باشد.
وقتی شروع به کار میکنید، محصولتان شباهتهایی به یک نوزاد تازهبهدنیا آمده دارد؛ ظریف، حساس و شکننده است و آخرین چیزی که میخواهید بشنوید این است که دیگران بگویند زشت است! یا حتی بدتر ازآن اصلا چیزی نگویند. متاسفانه اتفاق دومی اغلب وقتی میافتد که یک کارآفرین بلندپرواز محصولی را تولید میکند که دوست دارند. از آنجایی که بازار نمیخواهد مستقیم به شما بگوید که محصولتان بد است، اصلا چیزی نمیگوید. آنها بازخوردی با مفهوم و هدف شما ندارند، آنها روی CTA های شما کلیک نمیکنند و به زودی از حضور در لیست ایمیل خودکار شما هم انصراف میدهند.
و این اغلب مشکلی ندارد و بد نیست، ایده اولتان بهترین ایدهتان نیست اما میتواند شما را به یک ایده پرسود جهت دهد، اگر از تمام قدرتتان استفاده کنید تا بازارتان را بشناسید و بفهمید که چه نیازی دارد. مسئله این نیست که بار اول درست بفهمید، درواقعیت مسئله این است که درنهایت درست شود. به گفته اریک رییس (Eric Ries)، که به سادگی مشخص میکند که یک استارتآپ ناب چیست: «تنها راه برندهشدن این است که از بقیه سریعتر بیاموزیم.» اگر به هر دلیلی کتاب استارتآپ ناب را نخوانده اید، بدانید که برای کارآفرینهای تازهکار واجب است.
درس: با ایدهایتان ازدواج نکنید! تمرکز خود را روی مواردی بگذارید که اهمیت دارند. همه چیز را قبل و حین انجام کار آزمایش کنید.
دو – استخدام کردن فرد اشتباه هزینه بیشتری میبرد نسبت به صبر کردن برای اسخدام فرد مناسب .
وقتی که یک کارآفرین مبتدی اولین کارمندش را استخدام میکند، بیشتر مربوط به این میشود که چقدر از آن شخص خوشش میآید و یا چقدر استخدام آن شخص ارزان است، تا به این ربط داشته باشد که شخص چقدر کارش را خوب انجام میدهد.
اوایل این ایده خیلی بدی به نظر نمیآید. اما فقط نیاز است که این کار را چند بار انجام دهید تا بفهمید که استخدام افراد به دلیل اینکه ارزاناند یا از انها خوشتان میآید فکر بدی است. برای شما بهتر است کسی را استخدام کنید که در کاری که انجام میدهد خوب است حتی اگه گرانتر است. در دراز مدت کارمند گرانتر بهتر کار میکند و صرفه اقتصادی دارد. رد ادر (Red Adair) چه خوب اشاره کرد که: «اگر فکر میکنید استخدام یک حرفهای برای انجام یک کار پرهزینه است، صبرکن تا زمانی که یک مبتدی را استخدام کنی!»
درس: روی استخدام کردن وقت بگذارید.
ممکن است این را شنیده باشید که میگوید «به آرامی استخدام کن و به سرعت اخراج کن! » که تا امروز کاربردی بوده. در ابتدا فقط وقتی استخدام کن که مجبوری. اگر چیزهایی هستند که میشود در ابتدا انجام داد، انجام دهید. اگر بهتر است که استخدام کنید و نمایندگی بدهید تا تمرکز کنید روی فعالیتهای درآمدزا، این کار را هم بکنید. این زمانی است که باید به غریزه خود اطمینان کنید.
سه – سلامت ذهنی شما تاثیر مستقیم دارد روی موفقیت کسبوکارتان .
کارآفرینی یک روی تاریک هم دارد؛ یک طرف که با مشکلات روحی مواجه است. طبق آمار احتمال درگیر شدن یک کارآفرین با افسردگی دوبرابر و با ADHD پنج برابر افراد با روحیه بلندپروازی کمتر است.
البته ممکن است شما بگویید که سبک زندگی کارآفرینانه گرایش به جذب افراد با عدم تعادل شیمیایی را دارد، اما من فکر میکنم این به همان اندازه محتمل است که ساختن که کسبوکار نشانههای مربوط یک نوع افسردگی، ADHD، و یا حتی اختلال دو قطبی را ایجاد (و یا حداقل تشدید) میکند.
و هرچه شما بیشتر درگیری داشته باشید، کسبوکارتان درگیری پیدا خواهد کرد. من به تازگی یک کارگاه تمرین با آستین پولسن (موسس عملکرد AP) برگزار کردم و او توضیح داد:« زیاد طول نمیکشد تا بفهمید که وضعیت روحی و ذهنی شخص شما به طور مستقیم روی سرعت گسترش کسبوکارتان اثر میگذارد. من تعداد زیادی افراد را درمورد سلامتشان راهنمایی کرده ام و اگر یک چیز آموخته باشم در این مسیر این است که، سلامت یک شخص به طور مستقیم بر روی عملکرد روزانهاش چه در خانه و چه پشت میز تاثیر میگذارد.»
درس: سلامت جسمی و فیزیکی شما بسیار مهم است، و ارزشش از موفقیتتان بیشتر است. در تله نیوفتید. کارآفرینی باشید که روی طول عمر و پایداری خودش هم متمرکز شده است یعنی باید بر سلامت جسمی و روانی خود تمرکز کنید. سالم بخورید، چندین بار در هفته به صورت مرتب و منقطع ورزش کنید.
چهار – راه رسیدن به موفقیت ممکن است طولانی باشد.
وقتی که کسبوکارتان را تاسیس میکنید رویاها فراوانند. شما فقط شبها نمیخوابید، حتی روزها هم متوجه خود میشوید که حواستان پرت است و از خود میپرسید که وضعیت چگونه میشود اگر میلیونها دلار دربیاورید و یا رهبر یک تیم از کارمندان نابغهها باشید.
و مطمئنا این رویا برای برخی کسبوکارها به واقعیت تبدیل میشود. اما نباید در گردونه شورانگیز این نمایه غرق شوید. ساختن یک شرکت از صفر، وقت گیر و انرژی گیر است. گاهی همه چیز مانند یک طوفان سریع پیش میرود اما به طولانی مدت هم توجه کنید.
گاهی واقعیت بسیار حوصلهسربر اما محتمل تر است. شیبی تدریجی به سمت بالا که با افت و خیزهای بی اهمیت بالامیرود. درواقعیت باید اینگونه باشد. اگر یک چیز آموخته باشم درمورد کارآفرینی این است که باید از مسیر موفقیت لذت ببرید، اگر خوشتان آمد موفق میشوید.
درس: در مسیر خود صبور باشید.
خود و یا شرکتتان را با بقیه مقایسه نکنید. و روی چیزهایی تمرکز کنید که میتوانید کنترل کنید. کارآفرینی بهترین چیزی است که تا الان تجربه کردهام، اما میتواند فرار باشد. مسیر موفقیتتان را به آغوش بگیرید.
در مسیر کارآفرینانه خود پیچ و خمهای غیر منتظره زیادی خواهید داشت. ممکن است توسط شرکا یا مشتریان از شما دعوی قضایی شود، ممکن است در طول یک روز هم پول بدست آورید و هم از دست بدهید.، ممکن است فروشتان زیاد شود و یا ورشکسته شوید.
خوشبختانه میتوانید از افرادی که قبلا آنجا بودهاند بیاموزید. کارآفرینان موفق مانند چراغ راهنما شما را راهنمایی میکنند تا به جایی برسید که میخواهید بروید. راهنماها را پیدا کنید، کتاب بخوانید و با دوستانتان شبکه ایجاد کنید. با به یاد داشتن چهار نکته بالا، شما مسیر موفقیت خود را پیدا میکنید و درسهایی را میگذرانید که بیشتر کارآفرینان موفق به سختی آموختهاند.
مترجم : جواد میرزایی
شاید این مطلب رو هم دوست داشته باشید : ۱۰ کلام عمیق و تأثیرگذار برای موفقیت و رشد
۱ دیدگاه