خب تبریک میگم! شما بالاخره تصمیم گرفتید که در بورس سرمایهگذاری کنید. اما چگونه و با چه رویکردی؟؟!
با ما همراه باشید تا بدانید در شروع سرمایهگذاری چگونه باید عمل کنید.
همانطور که میدانید راههای مختلفی برای سرمایهگذاری وجود دارد؛ اما ما از کجا باید بفهمیم کدام یک بهترین و با شرایط ما سازگارتر است؟! این مبحث به سرمایهگذاران بدون تجربه و یا کم تجربه نشان میدهد که چگونه میتوانند در عین حال که سایر کارهای روزمره خود را انجام میدهند، به پول و سرمایه خود اجازه رشد دهند.
تا چه حد ریسکپذیر و یا تا چه اندازه محافظهکار هستید؟!
شما احتمالا در ابتدا برای شروع سرمایهگذاری خود و رسیدن به سودهای باورنکردنی که همه از آن صحبت میکنند، بسیار مشتاق هستید؛ اما قبل از شروع کمی صبور باشید و به سوالات زیر پاسخ دهید. زمانی که در حال حاضر برای مشخص کردن موارد زیر اختصاص میدهید، در آینده منجر به حفظ سرمایه شما و ضرر کمتر در معاملات خواهد شد.
شخصیت شما از چه نوعی است؟ آیا ریسکپذیر هستید؟؟ حاضرید مقداری پول را برای به دست آوردن مبلغ قابل توجهتری بر پایه شانس قرار دهید؟؟ یا روشهای مطمئنتر اما با سود کمتر را ترجیح میدهید؟؟
واکنش احتمالی شما به کاهش ۱۰٪ ارزش سهام خود در یک روز یا ۳۵٪ آن در یک هفته چه خواهد بود؟؟
آیا وحشتزده میشوید و همه آن را میفروشید؟؟
پاسخ به این نوع سوالات و سوالات مشابه، شما را به انتخاب بهترین نوع سرمایهگذاری هدایت خواهد کرد. اگر شما ذاتا ریسکپذیر نیستید و ترجیح میدهید محافظهکارانه عمل کنید ولی همچنان علاقه دارید در بورس سرمایهگذاری کنید، سرمایهگذاری در طرحهای سرمایهگذاری جمعی مانند صندوق سرمایهگذاری مشترک و صندوق قابل معامله در بورس، برای شما گزینههای بهتری به حساب میآیند زیرا هم متنوع هستند و هم میزان ریسک را کاهش میدهند.
پرتفوی متنوعی انتخاب کنید.
اگر سرمایهگذاری در سهام را انتخاب کردهاید بهتر است که سبدی متشکل از سهام چندین شرکت منتخب داشته باشید تا در صورت ضرر بعضی از آنها، همچنان احتمال سودآوری سایر سهام وجود داشته باشد. البته شما باید تا حدودی از فعالیت شرکتهای مورد نظر و ریسکهای موجود در آنها نیز اطلاع داشته باشید و همچنین تلاش کنید تا در بخشهای متنوع مانند سلامت و بهداشت، تکنولوژی و غیره فعال باشید.
چه زمانی شروع به خرید و سرمایهگذاری کنید؟؟
هنگامی که مدل پرتفوی خود را تعیین کردید زمان سرمایهگذاری فرا میرسد. در این مرحله کارگزاری را پیدا کنید که به آن اعتماد دارید و با آن راحت هستید و روند کاری، کاغذبازیها و پرداختهای لازم را انجام دهید.
زمانی که تصمیم گرفتید چه سهامی را خریداری کنید، تمام آن را یکجا نخرید! سعی کنید به آرامی فعالیت خود را شروع کنید.
چه اتفاقی رخ میدهد اگر شما تمام پول خود را درست قبل از شروع دوره رکود اقتصادی در بازار سرمایهگذاری کنید! در این صورت مشخصا ضرر خواهید کرد و اعتماد به نفس معامله خود را نیز از دست میدهید. برنامهای طراحی کنید که با استفاده از آن، چندین ماه برای سرمایهگذاری تمام پول خود زمان صرف کنید تا ریسکهای موجود در بازار را به حداقل برسانید.
در نهایت به خاطر داشته باشید که حتما زمانی را در طول روز برای خواندن اخبار و اطلاعات مربوط به سهام خود کنار بگذارید تا همیشه یک گام از سایرین جلوتر باشید و بتوانید تصمیمات اساسی در خصوص خرید یا فروش سهام مورد نظرتان را زودتر از سایر معاملهگران بگیرید.
بهطور مرتب به پرتفوی خود اضافه و آن را مجددا تنظیم کنید.
هرچقدر در این بازار بیشتر تجربه کسب کنید، تصمیماتی که در خصوص نحوه سرمایهگذاری خود میگیرید تغییر خواهد کرد. حتما یک برنامه زمانی مشخص، مثلا یکبار در ماه، جهت تنظیم مجدد پرتفوی خود و تغییر برخی از سهام داشته باشید.
حرف آخر اینکه:
قبل از اینکه وارد بازار سهام شوید، زمانی را صرف فکر کردن در رابطه با هدفی که از فعالیت در بورس دارید و نحوه رسیدن به آن اهداف با توجه به سطوح مختلف ریسکی که وجود دارد، کنید. همچنین مدت زمانی که میتوانید به سرمایهگذاری خود اختصاص دهید را نیز تعیین کنید.
تفکری دقیق قبل و همچنین در طول سرمایهگذاری بیش از دنبال کردن سهامهای داغ و ترند شده به شما در رسیدن به اهدافتان کمک خواهد کرد.
و در نهایت اینکه موضوع پول خود شماست، و این یعنی شما باید بدانید با آن چه میکنید و چرا این کار را میکنید!
شاید این مطلب رو هم دوست داشته باشید : ۳ گام ساده در ایجاد ثروت ؟!